Koktajl arbuzowy
Bardzo prosty i szybki do wykonania, smaczny i orzeźwiający koktajl arbuzowy. Powstał z potrzeby chwili, gdy młodsze dziecko wstało z południowej drzemki i domagało się picia - natychmiast, a starsze kończyło zapas wody mineralnej. Przygotowanie nie trwało dłużej niż 10 minut i po kolejnych 5 minutach napoju już nie było.
blender
sitko
Arbuza pokroić na kawałki i zmiksować blenderem. Następnie koktajl przelać przez niezbyt gęste sitko, aby pozbyć się pestek. Nalać do szklanek. Smacznego!
Do arbuza można dodać inne miękkie owoce - truskawki, poziomki, jagody, sok z cytryny i mięty i zmiksować, ale dopiero po pozbyciu się pestek. Taki koktajl jest pyszny,zdrowy i na pewno posmakuje każdemu.
Najlepsza jest oczywiście pianka :) |
Taki mały kawałek arbuza pozostał na jeszcze jedną porcję |
Już nie mogę się doczekać.... |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz