Letnia sałatka orzeźwiająca z awokado
Bardzo lekka, bardzo letnia i delikatna sałatka, którą możemy spokojnie jeść bez obawy o linię. Nadaje się jako przekąska, na spotkania towarzyskie, bez dodatku majonezu i białek jajka idealna dla naszego alergika. Zapraszamy!
mix sałat np. z rukolą
1 duży pomidor
1 ogórek
1 awokado
2 ugotowane jajka (u nas same żółtka)
kilka rzodkiewek
pęczek szczypiorku
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Pomidora, żółtka, ogórka, rzodkiewki pokroić, szczypiorek posiekać. Awokado przeciąć na pół, wyciągnąć pestkę i łyżeczką wyciągnąć miąższ dzieląc od razu na małe kawałki.
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z sałatą, polać odrobiną oliwy z oliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
mix sałat np. z rukolą
1 duży pomidor
1 ogórek
1 awokado
2 ugotowane jajka (u nas same żółtka)
kilka rzodkiewek
pęczek szczypiorku
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Pomidora, żółtka, ogórka, rzodkiewki pokroić, szczypiorek posiekać. Awokado przeciąć na pół, wyciągnąć pestkę i łyżeczką wyciągnąć miąższ dzieląc od razu na małe kawałki.
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z sałatą, polać odrobiną oliwy z oliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz