Piątkowe Inspiracje - sałatka z tuńczykiem
Pyszna i szybka sałatka w dwóch wersjach - pierwsza lżejsza, świetna dla naszego starszego dziecka (i bardzo też przez niego polubiona) - druga z dodatkiem majonezu i jajka. Obie bardzo nam posmakowały, Wy również spróbujcie! :)
2 torebki ryżu typu parboiled
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 duży ogórek
1 ugotowane jajko
szczypiorek
majonez (opcjonalnie)
sól
pieprz
Ryż ugotować i ostudzić. Do ryżu dodać tuńczyka, pokrojony ogórek i szczypiorek, sól, pieprz i wszystko wymieszać (możemy dodać majonez, ale wtedy sałatka nie będzie już taka lekka - II wersja ).
Gotową sałatkę przełożyć do salaterki i posypać szczypiorkiem. Smacznego!
2 torebki ryżu typu parboiled
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 duży ogórek
1 ugotowane jajko
szczypiorek
majonez (opcjonalnie)
sól
pieprz
Ryż ugotować i ostudzić. Do ryżu dodać tuńczyka, pokrojony ogórek i szczypiorek, sól, pieprz i wszystko wymieszać (możemy dodać majonez, ale wtedy sałatka nie będzie już taka lekka - II wersja ).
Gotową sałatkę przełożyć do salaterki i posypać szczypiorkiem. Smacznego!
I wersja lżejsza doskonała dla naszego alergika |
II wersja z jajkiem i majonezem - dla chętnych |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz