Pasta kanapkowa z awokado
Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu pasta kanapkowa z awokado, jajek i szczypiorku. Z małej ilości składników, ale niesamowicie smaczna. Od czasu do czasu pozwalamy sobie na takie śniadanko, samo awokado nam nie leży, ale z dodatkami jak najbardziej. Polecam!
1 awokado
2 jajka
szczypiorek
pieprz
sól
Awokado obrać, wydrążyć, rozgnieść widelcem.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, dodać do awokado. Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku.
1 awokado
2 jajka
szczypiorek
pieprz
sól
Awokado obrać, wydrążyć, rozgnieść widelcem.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, dodać do awokado. Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku.
Mmmm, nigdy nie dodawałam awokado do pasty kanapkowej, a to połączenie brzmi dobrze!
OdpowiedzUsuńZ awokado robi się takie fajne masełko, musi być tylko dojrzale, nie przejrzałe, ani nie twarde. I to świetna baza do różnych past, można dać ogórka, rzodkiewkę, paprykę, cokolwiek na co się ma ochotę :)
UsuńTeż często robię identyczną pastę. Dodaję jeszcze do całości łyżkę gęstego jogurtu greckiego. Pycha! :)
OdpowiedzUsuńZ jogurtem greckim nie próbowałam, ciekawy pomysł :)
UsuńWygląda przepysznie;)
OdpowiedzUsuńFajny przepis, uwielbiam awokado :)
OdpowiedzUsuń