Piątkowe Inspiracje - Pasta śniadaniowa z twarogiem i rzodkiewką
Nasz pomysł na śniadanie - pyszna pasta twarogowa ze szczypiorkiem, rzodkiewką, serem białym i śmietaną. W przepisie celowo nie podaję proporcji, ja wykorzystałam kawałek twarogu pozostały z produkcji pierogów ruskich, późny szczypiorek i późne rzodkiewki. Wyszło wiosenne śniadanie jesienną porą.
kawałek twarogu
szczypiorek
kilka rzodkiewek
sól
pieprz
kilka łyżek śmietany
Szczypiorek posiekać, rzodkiewki pokroić w paski, twaróg rozkruszyć i wszystko razem wymieszać. Dodać kilka łyżek śmietany, doprawić solą i pieprzem. Podawać ze świeżym lub ciemnym pieczywem
kawałek twarogu
szczypiorek
kilka rzodkiewek
sól
pieprz
kilka łyżek śmietany
Szczypiorek posiekać, rzodkiewki pokroić w paski, twaróg rozkruszyć i wszystko razem wymieszać. Dodać kilka łyżek śmietany, doprawić solą i pieprzem. Podawać ze świeżym lub ciemnym pieczywem
Uwielbiam twarożek z rzodkiewką :) Kojarzy mi się z wiosną, za którą już tęsknię.
OdpowiedzUsuńMi też się z wiosną kojarzy i też nie mogę się jej już doczekać...
UsuńPóki jeszcze są rzodkiewki, warto korzystać!
OdpowiedzUsuńPewnie!!! i szczypiorek :)
UsuńCzęsto robię sobie taki twarożek - uwielbiam go, jest przepyszny! :)
OdpowiedzUsuńNo i zrobiony samemu też zdrowy, nie to co jakiś gotowiec :)
UsuńZdecydowanie moje ulubione śniadanie :)
OdpowiedzUsuńMoje ostatnio też :)
Usuń