Syrop wzmacniający odporność
Syrop cebulowy robię głównie w sezonie jesiennym bo wiadomo, że wtedy wirusy panoszą się wszędzie. Ktoś ciągle kicha i prycha i nie wiadomo kiedy i nas dopadnie. Dlatego najlepiej zapobiegać i wzmacniać się na różne sposoby. Oprócz soku z czarnego bzu i miodu z mlecza regularnie podaję też dzieciom syrop cebulowy z dodatkiem czosnku i kilku łyżek miodu.
3 cebule
kilka ząbków czosnku
3 łyżki miodu (u nas spadziowy)
Cebule pokroić drobno, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z cebulą. Wszystko zalać płynnym miodem (można też zasypać cukrem). Odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Pić profilaktycznie po łyżce/łyżeczce dziennie, przy infekcji częściej.
3 cebule
kilka ząbków czosnku
3 łyżki miodu (u nas spadziowy)
Cebule pokroić drobno, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z cebulą. Wszystko zalać płynnym miodem (można też zasypać cukrem). Odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Pić profilaktycznie po łyżce/łyżeczce dziennie, przy infekcji częściej.
Cebula+miód+czosnek=najlepsze połączenie. A jakie smaczne! |
Muszę zrobić, oby tylko synek zechciał pić!
OdpowiedzUsuńJest słodziutki więc jest duża szansa, ze mu posmakuje :)
Usuń