Mus jaglano - owsiany z czerwoną porzeczką
Kolejny pomysł na szybkie dziecięce drugie śniadanie. Smakowity mus z wykorzystaniem ugotowanych płatków owsianych górskich, kaszy jaglanej, z dodatkiem siemienia lnianego i czerwonej porzeczki - może być mrożona, u nas była w postaci dżemu (galaretki). Dzieciom bardzo smakują takie słodkie śniadanka, czasami robię je w formie koktajli, dziś była wersja nieco gęstsza, do wyjadania łyżką.
1 szklanka ugotowanych płatków owsianych górskich
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
2 łyżki galaretki z czerwonej porzeczki
1 łyżka mielonego siemienia lnianego
przegotowana woda
Wszystkie składniki wymieszać, zmiksować lub zblendować.
Dodać trochę przegotowanej wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Pić lub jeść ciepłe. Smacznego!
1 szklanka ugotowanych płatków owsianych górskich
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
2 łyżki galaretki z czerwonej porzeczki
1 łyżka mielonego siemienia lnianego
przegotowana woda
Wszystkie składniki wymieszać, zmiksować lub zblendować.
Dodać trochę przegotowanej wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Pić lub jeść ciepłe. Smacznego!
Mamo, zjem wszystko! :) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz