Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami
Bardzo smaczna propozycja na obiad. Biała kiełbasa obsmażona i zapieczona w piekarniku z dodatkiem podsmażonych pieczarek z cebulą. Danie proste, szybkie i smaczne. Takie jakie lubimy najbardziej.
8 małych białych surowych kiełbasek
30 dag pieczarek
1 cebula
sól (opcjonalnie)
olej do smażenia
Cebulę obrać, pokroić w piórka, wrzucić na patelnię i podsmażyć. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w plasterki i dorzucić do cebuli. Dusić, aż pieczarki puszczą sok. Można troszeczkę posolić, ale kiełbaski same w sobie są słone więc nie jest to konieczne.
Kiełbaski ponacinać z obu stron, wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć na złoty kolor.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę pieczarek z cebulą, na nich ułożyć podsmażone kiełbaski i zapiec ok 40 minut w 180 stopniach.
8 małych białych surowych kiełbasek
30 dag pieczarek
1 cebula
sól (opcjonalnie)
olej do smażenia
Cebulę obrać, pokroić w piórka, wrzucić na patelnię i podsmażyć. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w plasterki i dorzucić do cebuli. Dusić, aż pieczarki puszczą sok. Można troszeczkę posolić, ale kiełbaski same w sobie są słone więc nie jest to konieczne.
Kiełbaski ponacinać z obu stron, wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć na złoty kolor.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę pieczarek z cebulą, na nich ułożyć podsmażone kiełbaski i zapiec ok 40 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz