Koktajl bananowo-jeżynowy
Dziś z rana zachciało mi się czegoś słodkiego. W kuchni znalazłam banana, w zamrażarce zapasy mrożonych jeżyn, w lodówce mleko i postanowiłam zrobić koktajl. Wyszedł pyszny, orzeźwiający, delikatnie posłodziłam go miodem z mniszka (już w tym roku zrobiłam zapasy). Dzieci z tatem w drugim pokoju więc chociaż przez chwilę nikt mi nie podjadał :)
1 banan
1 szklanka mleka
garść jeżyn (u mnie mrożone)
1 łyżeczka miodu z mniszka (opcjonalnie do posłodzenia)
Banana pokroić w plasterki, wrzucić do blendera, zalać mlekiem, dorzucić jeżyny i łyżeczkę miodu z mniszka. Wszystko dokładnie zblendować i schłodzić w lodówce.
1 banan
1 szklanka mleka
garść jeżyn (u mnie mrożone)
1 łyżeczka miodu z mniszka (opcjonalnie do posłodzenia)
Banana pokroić w plasterki, wrzucić do blendera, zalać mlekiem, dorzucić jeżyny i łyżeczkę miodu z mniszka. Wszystko dokładnie zblendować i schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz