Sorbet bananowy
Pyszny, orzeźwiający sorbet z dodatkiem tylko 3 składników. Jeśli chcecie możecie dosłodzić cukrem, choć same banany mają w sobie dużo słodyczy i wg. mnie już nie potrzeba. Robiłam w maszynie do lodów, ale bez maszyny też wyjdą, wystarczy mieszać co jakiś czas w zamrażalniku. Dla nas to świetne lody, bo nadają się na przekąskę dla naszego alergika, a dzieci za nimi wprost przepadają.
5 bananów
sok z 1 cytryny
1 szklanka wody
2 łyżki cukru (opcjonalnie)
Banany zmiksować z sokiem z cytryny, dodać wodę i wszystko wymieszać. Można dosłodzić cukrem, ale nie jest to konieczne.
Całość umieścić w maszynie do lodów i postępować wg. instrukcji. Lub umieścić w naczyniu w zamrażalce i mieszać co pół godziny, aby rozbić duże kryształki lodu.
5 bananów
sok z 1 cytryny
1 szklanka wody
2 łyżki cukru (opcjonalnie)
Banany zmiksować z sokiem z cytryny, dodać wodę i wszystko wymieszać. Można dosłodzić cukrem, ale nie jest to konieczne.
Całość umieścić w maszynie do lodów i postępować wg. instrukcji. Lub umieścić w naczyniu w zamrażalce i mieszać co pół godziny, aby rozbić duże kryształki lodu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz