Sorbet truskawkowy
Orzeźwiający sorbet truskawkowy z dodatkiem soku z cytryny, która nadaje niesamowitej świeżości. Idealny dla alergików, prosty i szybki, z minimalnej ilości składników. Cukier możemy modyfikować - zwiększać lub zmniejszać, zależy jakie lody lubimy najbardziej. U nas akurat taka porcja cukru była wystarczająca. W upalne dni sorbet truskawkowy będzie znakomitą ochłodą. Polecam!
0,5 kg. truskawek
sok z połowy cytryny
3 łyżki cukru
0,5 szklanki wody
Truskawki umyć, odszypułkować, dodać do nich sok z cytryny, cukier i wodę. Wszystko dokładnie zmiksować/zblendować.
Całość włożyć do maszyny do lodów i postępować według instrukcji. Przełożyć do pojemnika i umieścić na kilka godzin w zamrażalce. Jeśli nie mamy maszyny umieścić pojemnik z truskawkami w zamrażalniku i co pół godziny mieszać dokładnie. Smacznego!
0,5 kg. truskawek
sok z połowy cytryny
3 łyżki cukru
0,5 szklanki wody
Truskawki umyć, odszypułkować, dodać do nich sok z cytryny, cukier i wodę. Wszystko dokładnie zmiksować/zblendować.
Całość włożyć do maszyny do lodów i postępować według instrukcji. Przełożyć do pojemnika i umieścić na kilka godzin w zamrażalce. Jeśli nie mamy maszyny umieścić pojemnik z truskawkami w zamrażalniku i co pół godziny mieszać dokładnie. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz