Makaron z jagodami
Najprostsze danie obiadowe z możliwych - makaron z jagodami. Przygotowuje się go szybko, wystarczy ugotować makaron i rozgnieść jagody. Można dodać słodkiej śmietanki wtedy będzie jeszcze smaczniejszy. My nie dodawaliśmy śmietanki, same jagody wystarczyły by danie było pyszne. Świetnie się sprawdza, gdy nie mamy czasu albo ochoty robić obiadu. Obok pierogów z jagodami, makaron z jagodami jest u nas obowiązkowy w sezonie letnim.
garść jagód
makaron np. świderki
cukier
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i ostudzić. Jagody roznieść widelcem, albo zmiksować blenderem. Posłodzić odrobiną cukru do smaku.
Makaron ułożyć w miseczkach, polać rozdrobnionymi jagodami z cukrem. Posypać po wierzchu jagodami.
*można jagody polać słodką śmietanką, wtedy danie będzie "treściwsze", ale nie będzie nadawało się dla alergików.
garść jagód
makaron np. świderki
cukier
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i ostudzić. Jagody roznieść widelcem, albo zmiksować blenderem. Posłodzić odrobiną cukru do smaku.
Makaron ułożyć w miseczkach, polać rozdrobnionymi jagodami z cukrem. Posypać po wierzchu jagodami.
*można jagody polać słodką śmietanką, wtedy danie będzie "treściwsze", ale nie będzie nadawało się dla alergików.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz