Jajka w majonezie
Tradycyjne jajka w majonezie, świetna przekąska, najbardziej popularna w okresie Świąt Wielkanocnych. Ale nie tylko. My lubimy przygotowywać takie jajka jako przystawkę w czasie rodzinnych spotkań lub - po prostu - bez okazji. Taka klasyka, która nigdy się nie znudzi.
jajka
majonez
szczypiorek
papryka łagodna (świeża lub w proszku)
sałata (do dekoracji)
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Na talerzu ułożyć sałatę, na niej położyć jajka żółtkami do góry. Na każde jajko położyć odrobinę majonezu (najlepiej za pomocy szprycy z ozdobną końcówką, będzie ładniej wyglądać).
Jajka posypać posiekanym szczypiorkiem i posypać papryką (jeśli mamy świeżą to pokroić w kostkę i ułożyć na majonezie).
jajka
majonez
szczypiorek
papryka łagodna (świeża lub w proszku)
sałata (do dekoracji)
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Na talerzu ułożyć sałatę, na niej położyć jajka żółtkami do góry. Na każde jajko położyć odrobinę majonezu (najlepiej za pomocy szprycy z ozdobną końcówką, będzie ładniej wyglądać).
Jajka posypać posiekanym szczypiorkiem i posypać papryką (jeśli mamy świeżą to pokroić w kostkę i ułożyć na majonezie).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz