Sorbet z kiwi
Bardzo orzeźwiający, kwaśny, bo dodatkowo z cytryną, sorbet z owoców kiwi. Bardzo duża dawka witaminy C w takim wydaniu na pewno posmakuje i dorosłym i dzieciom. Nasze maluchy nie przepadają za kiwi, ale za lodami bardzo. Korzystając z tego postanowiłam przygotować domowy sorbet z kiwi z zaledwie 3 składników. Uwielbiam domowe lody, bo wiem z jakich produktów zostały zrobione i wiem, że nie zaszkodzą mojemu alergikowi. No i dodatkowo są bez cukru!
5 owoców kiwi
0,5 szklanki wody
sok z 1 cytryny
Kiwi obrać, pokroić w kawałki. Wlać sok z cytryny i wodę. Wszystko dokładnie zblendować.
Masę owocową wlać do maszyny do lodów i postępować wg. instrukcji. Albo wlać bezpośrednio do foremek i zamrozić.
* bardzo fajne i tanie są wielorazowe foremki do lodów takie jak np. TE-KLIK.
* a jeśli chodzi o maszynkę do lodów, to bardzo polecam maszynkę tego typu: KLIK.
5 owoców kiwi
0,5 szklanki wody
sok z 1 cytryny
Kiwi obrać, pokroić w kawałki. Wlać sok z cytryny i wodę. Wszystko dokładnie zblendować.
Masę owocową wlać do maszyny do lodów i postępować wg. instrukcji. Albo wlać bezpośrednio do foremek i zamrozić.
* bardzo fajne i tanie są wielorazowe foremki do lodów takie jak np. TE-KLIK.
* a jeśli chodzi o maszynkę do lodów, to bardzo polecam maszynkę tego typu: KLIK.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz