Sorbet truskawkowo-czereśniowy
Prosty i szybki w przygotowaniu sorbet. Wystarczy zmiksować truskawki, wydrylować i zmiksować czereśnie, lekko dosłodzić do smaku i zamrozić. Nie potrzeba maszyny do lodów, wystarczą tylko foremki. Świetny dla alergików, dla dbających o linię. I przede wszystkim samodzielnie zrobiony, a takie desery smakują najlepiej i nie ma co ukrywać, są najzdrowsze!
garść truskawek
garść czereśni
1 łyżka cukru trzcinowego (opcjonalnie, do smaku)
Truskawki umyć i odszypułkować. Czereśnie umyć i wydrylować. Owoce przełożyć do wysokiego naczynia i dokładnie zblendować.
Zmiksowane owoce dosłodzić do smaku i przełożyć do foremek na lody. Zamrozić.
* Bardzo fajne i tanie są wielorazowe foremki do lodów takie jak np. TE-KLIK
* Masę owocową można również włożyć do maszyny do lodów i postępować wg instrukcji. Do robienia lodów polecam maszynkę tego TYPU-KLIK.
garść truskawek
garść czereśni
1 łyżka cukru trzcinowego (opcjonalnie, do smaku)
Truskawki umyć i odszypułkować. Czereśnie umyć i wydrylować. Owoce przełożyć do wysokiego naczynia i dokładnie zblendować.
Zmiksowane owoce dosłodzić do smaku i przełożyć do foremek na lody. Zamrozić.
* Bardzo fajne i tanie są wielorazowe foremki do lodów takie jak np. TE-KLIK
* Masę owocową można również włożyć do maszyny do lodów i postępować wg instrukcji. Do robienia lodów polecam maszynkę tego TYPU-KLIK.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz